Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Ponedeljak 21.07.2014.
05:51

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/comments/all.phtml on line 36
A
Budući da u Svetom arhijerejskom saboru (crkvenoj skupštini) Srpske pravoslavne crkve još nema saglasja oko posete poglavara Rimokatoličke crkve Beogradu, stigao je poziv iz Vatikana da patrijarh Irinej i članovi Sinoda (crkvene vlade) posete papu Franju. Poziv je, prema navodima zrenjaninskog biskupa Ladislava Nemeta, o čemu su "Vesti" pisale, usledio posle inicijative iz SPC, a u papino ime srpskom patrijarhu zvanično ga je preneo šef vatikanske diplomatije nadbiskup Dominik Mamberti prilikom nedavne posete Beogradu.
Ponedeljak 21.07.2014.08:42
Kad ne može breg ka Muhamedu, otići će Muhamed bregu. SLUGE SOTONINE. Ne sme sad sve da legne na Patrijarha, pa rade diverzifikaciju. Vidis kako prev....tljivac i la...ov Tucic pokusava da onam objasni. Mi treba da se drzimo EUrobskih ekumenistickih pomesnika vidis, NIKAKO RPC..........., poput patrijarha carigradskog, rumunskog i aleksandrijskog, arhiepiskopa grčkog i kiparskog. Želja je ponovno crkveno ujedinjenje svih hrišćana...kaze spin doktor Tuca......ZAMISLI.....I TO PREKO NOZA, AKO NE IDE MIROM........ RADI KOGA SU UGROZENI PRAVOSLAVNI HRISCANI na BI? Ne vaspitase Tucica pravoslavci da kaze istinu, ma kakva bila, vec da laze kao katolici. To mu njegov bog papica dozvoljava.
Ponedeljak 21.07.2014.09:00
Разлог тога је то што и сада у Србији живи, највише у биједи и невољи, око 250.000 људи који су, не знам да ли протерани из Хрватске или су је напустили. Они некако негативно гледају на улогу цркве око тога, а све се то негативно одражава и на однос према римском папи истакао је Иринеј и поручио да је дијалог нужан и да су учињени одређени помаци, пише сајт Светигора.
Ponedeljak 21.07.2014.09:16
ISKUŠENJA UVEK POSTOJE EVO I DANAS IMAMO JUDE KOJE ZA NEKE ZLATNIKE PRODAJU HRISTA DOŠLO JE VREME DA MENJAMO NEDOSTOJNE KOJI MISLE DA SLUŽE HRISTU.
Ponedeljak 21.07.2014.11:11
Немора се ни враћати... Годинама трпимо понижње и националну катастрофу,једино где се могла потражити утеха била је црвка и вера,наше слатко православље.Господо свештеници: радите шта год хоћете,веру ми угасити не можете.Мењајте календар,ја и моји синови заувек ћемо славити божић седмог јанура и славу Срђев дан ,20. октобра и амин.и запамтите: ко са нечастивим тикве сади о главу му се обијају... Доле велики везир, живела Србија !
Ponedeljak 21.07.2014.06:31
дал ће их бити тридесеторица (30 сребрењака) или тридесеттројица (као 33 сатански степен)? ал што би рекли људи: не пада снег да прекрије брег, него да звери покаже траг.. тако и ми на ово морамо да гледамо.. у сваком случају они су своја лица показали, а хвала милом Богу, папско стопало још овде није крочило!
Ponedeljak 21.07.2014.11:26
читао сам то,да заиста се слажем.Но имаш једно леп део давно давно раније записан а везан за католицизам,верујем да знаш,но брате није згорег ради других да напишем,начин на који ДУшанов законик назива католичку веру: латинска јерес... апсолутно се слажем с тим... да ли ови патуљци знају уопште којојм се силом играју и поигравају? та изучавали су теологију,требало би да знају.
Ponedeljak 21.07.2014.07:20
E vala mogu i svi tamo da ostanu. Nista Srbija ne bi izgubila. A dobila bi pravog patrijarha.
Ponedeljak 21.07.2014.09:18
Treba na vreme da se razdeli sa ekumenistima, da se jos vise ekumenisti ne namnoze i zavladaju zdravim jezgrom. Nama nasa, a ekumenistim njihova crkva. Pa da se bar odvoji kukolj od zita. Da se medju Srbima zna ko kome pripada. Samo nece to da dozvole, oce oni sve ili nista. Ako ne uspeju, eto Srboreza opet. Mozda ce i sam papica da ucestvuje. Pa ne bi mu bilo strano, u Argentini ga optuzuju za mucenja, silovanja, smrt 30 i nesta iljada ljudi, mucenja vlastiog svestenstva itd.
Ponedeljak 21.07.2014.08:22
Bravo na hrabrosti i sirenju prijateljstva, jednom za svagda treba radi bolje saradnje i mira medju dva srodna naroda da se vise pristupi priblizavanju vera, da verske zajednice imaju vise kontakta i da dolazi do zblizavanja naroda.
Ponedeljak 21.07.2014.08:33
Kakav bre mir i sirenje prijateljstva Todorovicu? Nije li ovo znak tragedije da zrtva ide da ljubi noge svom dzelatu? Kakva dva srodna naroda-koji su to , jeli Todorovicu? Ne odgovori mi na pitanja Tadijo juce? Sad vidim da si ti ne gl...p covek, vec zaslepljen mrznjom, za koju ces da kimas glavom sta god se negativno uradi Srbima...........
Ponedeljak 21.07.2014.11:36
Kao prvo da ti se zahvalim na komplimentu, nista bolje covek od tebe i tebe slicnih nemoze ni da ocekuje. Ko ce da stigne da odgovara na vasa pitanja? Odi ponovo na tekst i pogledaj samo kolko ste komentara ostavili Ti i onaj Svetislav, Stanislav ni sam neznam kako se zove, samo kolko vidim da bi ste vrlo rado da menjateb svet i svakom nametne neku svoju volju na pogledu na zivot i licno opredeljenje. Pa onda po vasem bi trebalo da se priblizimo islamu, ili da se samo izolujemo. Sa pogledom na svetsku situaciju vidimo da se Islam nenormalno siri, da ce uskoro zauzeti svetsku trgovacku berzu. Kolko vidim da vi ni sami neznate sta bi, postavljate takva pitanja na koja ni sami nemate odgovor.
Ponedeljak 21.07.2014.11:50
RUM ili pravoslavlje, po ucenju Kurana je prijatelj, a ne neprijatelj islama. Dakle onaj tko treba da se boji ste samo vi katolici. Turcima (onima koji pomogose papstvu da zaj...be Arape) ce vec Rusi da otupe apetit, za to ne brinem. Protestante ako se izmedju sebe ne pobiju u revoluciji koja dolazi, niko nece da gadja nuklearkom. Ponavljam u rasulu katolicke crkve, gde pod utecajem pedofilije i homoseksualizma beze svi sta dalje (usprkos pranju nogu i delenjem sladoleda od strane papice), papstvo treba kao vodu ekumenizam. Sta se time nisu bavili pre dvesto godina tako uporno kao danas. Oce Brdo Hrama, a ne veruju savezniku Cionisti.
Ponedeljak 21.07.2014.13:17
Arapi su ziveli kao komsije sa Vizantijom, zajeb...se papicu, sta ne unistise Konstantinoplj kao sta bit...ge zakuvase, a onda im jos i ne vratsie Jeruzalim. Zato su izmisljeni Turci Osmanlije cije prste i danas osecamo. Upravo njih podrzava Vatikan, iako ne priznaje Kosmet. Cilj je uzeti pravoslavne svetinje ili ih ekumenizirati. Ne zaboravi da ce papica uskoro u rat protiv muslimana, a manjka mu vojnika, pa opet pravoslavne hriscane treba kao topovsko meso. Nije li sulucajno tempiran ekumenizam bas u vreme kad treba da se opet ratuje. Trebaju valjda Srbi i Grci da budu pobijeni, za katolicke ciljeve. Dakle oni koji rade na ekumenizmu, a kojim slucajem izginu Srbi, treba da budu sudjeni.
Ponedeljak 21.07.2014.11:48
као што ти је познато,до сад једини лек против канцера је хируршка интервенција-одстраните га да не метастазира...
Ponedeljak 21.07.2014.08:42
BRAVO SPC vi ne samo da izdjete pravoslavce nego izdajete i HRISTA postali ste NEVERRNICI sva zla ovog sveta je izmislijo VATIKAN I PAPA I TREBA SVI DA IDU U PAKAO KO SE GOD NE VRATI PRAVOSLAVLJU IDE U PAKAO. Katolicizam je bolesna sekta koja je zarazila čak i pravoslavlje na ivici smo počeli i mi da prodajemo duše AŽDAJI U VATIKANU.
Ponedeljak 21.07.2014.09:13
Bas tako, izdaju Hrista, ne samo Srbe......neverovatno.Podeli pa vladaj, staro rimsko pravilo. Ne brini, ce da kazu da je sve radi Kosmeta kako ga nebi priznao Vatikan, a sebe ce da predstave kao Nemanjicev fundament koji je otisao da se druzi sa pedofiolima i homoseksualcima.Mozda svrate momci i na homo parti u neki od rimskih barova.......
Ponedeljak 21.07.2014.08:53
IRINEJ JE GROBAR PRAVOSLAVLJA,VIŠE NAM NANESE ŠTETE ZA KRATKO VREME NO SVI PRETHODNICI.PROGON ARTEMIJA JE UPRAVO U SVRHU POKATOLIČENJA SRBA,SMETAO JE TOJ IZDAJNIČKOJ BANDI NA ČELU NAŠE CRKVE.NA TZV-VLASTI SU KAKO U CRKVI TAKO I U DRŽAVI SRBIJI PODANICI,JANIČARI,NAJGORI OTPAD.
Ponedeljak 21.07.2014.09:10
IDITE NE VRTALI SE! Ostanite tamo. U Vatikan je vama mjesto, obučeni u boje kurve iz Knjige Otkrivenja.
Ponedeljak 21.07.2014.09:37
Tamo će da pjevaju: "Željo, moje srce gori, da se vratim crnoj misi, đe me stari papa čeka, da mu dođem iz daleka".
Ponedeljak 21.07.2014.10:41
Cudi me kako to iz vatikana ne dodje ekipa najvisih klirika sa otvorenom zeljom da predju u pravoslavlje? Samo odavde odlaze i balave ruke papama. Rece sveti starac Gavrilo da ce jeretici u skorije vreme stradanja umirati velikom brzinom
Ponedeljak 21.07.2014.10:46
Sa kakvom su samo zestinom pre 3 godine paposlavci izbacivali pravoslavne monahinje i mirjane iz manastira Vaznesenje, valjda da dokazu revnost i doslednost gazdi
Ponedeljak 21.07.2014.13:17
E jebem vam mater vama i vatikanu....ostavite Srbe na miru....ko ste vi da prevodite narod u drugu veru......jebo vas VUKAN da vas JEBO.
Ponedeljak 21.07.2014.13:19
E jebem vam mater vama i vatikanu....ostavite Srbe na miru....ko ste vi da prevodite narod u drugu veru......jebo vas VUKAN da vas JEBO. A VI GOVNA IDITE U VATIKAN ALI NAROD PREVESTI NECETE.
Ponedeljak 21.07.2014.15:24
Sramna izjava "srpskog" patrijarha - Иринеј: Не знам да ли су Срби из Хрватске протерани или су је напустили? http://srbinaokup.info/?p=43754
Ponedeljak 21.07.2014.16:03
Svako snosi odgovornost za svoja dela,a negativce je dovoljno izolovati od drustva(pozitivaca).Mislim da je psovanje,potezanje maca,po Hriscanskoj logici kontraproduktivno po nas same.Ako nemozemo da damo ljubav,netreba da damo mrznju.Razumimo ih zasto to rade,i izolujmo se od njih(koji imaju konkretnog negativnog udela prema nama).Pa nek tako traje,dok ne dodje do kvalitativnih promena...Stoji da sen Vatikan treba preispitati i pokajati i izvinuti,isto tako vi ljudska braco moja,suzbijte mrznju i osvetu iz svojih razmisljanja.Usmerite svoju energiju na dobra dela koja ce pomoci zajednici u kojoj zivite( kao sto je Tesla to radio).Ljudi se uistoriji pamte po delima koja pomazu opstem napretk

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)